Genproduceret, ikke genbrugt. Der er en verden til forskel!

Om circular computing

Markedet for bærbare computere har tidligere været drevet af det sidste nye. Et paradigmeskifte til at supplere sin nuværende IT-strategi med et bæredygtigt alternativ er i fuld gang. I den private såvel som den offentlige sektor er dette drevet af eget ønske i kombination med omverdenens krav om et mere bæredygtigt forbrug.

Hvad er Circular Computing?

Indtil nu har man været meget optaget af at det sidste nye indenfor elektronik var det bedste og det man skal have. Men mange efterspørger et mere bæredygtigt alternativ, som kan kombineres med virksomheders allerede eksisterende IT-strategier. Der er et ønske om, både i den offentligt og private sektor, at kunne kombinere et mere bæredygtigt for brug med det teknologiske fremskridt som vi oplever lige nu.

Der er hele tiden et krav om at skabe hurtigere og hurtigere produkter, og selvom mange “ældre” produkter kan klare deres opgaver, bliver de skiftet ud fordi det kommercielle marked lever efter en “nyt er bedst”-mentalitet. Der er ofte rig mulighed for at genopfriske og opdatere udfasede modeller, så de kan understøtte arbejdsopgaver og brugeroplevelser, så der ikke behøvet nye produkter hvert eller hvert andet år, så vi kan være med til at nedsætte den kraftige vækst i CO2 udslip som IT-industrien lige nu er ansvarlig for, og som giver store konflikter og problemer inden for ressourcespil, forurening, arbejdsrettigheder, overproduktion af elektronisk affald som ikke kan genanvendes og meget andet.

Med Circular Computing forsøger man at ende denne onde cirkel ved at opkøbe computere og laptops fra leasingselskaber der er internationalt anerkendte. De vil herefter gennemgå hvad der kaldes en genproduktion, hvor man gennemgår computeren for fejl og mangler samt sikrer en kvalitet og garanti der kan godkendes til professionelt brug og lever op til den ny-garanti.

Nogle dele kan blive opgraderet eller udskiftet og de fleste modeller får nyt batteri, for at sikre at de kan leve op til de krav som virksomhederne stiller – en computer der er som ny. Lige meget hvilken model og mærke du modtager, er du sikret 3 års garanti – om det er ASUS, DELL, HP eller Lenovo.

Laptops der gennemgår Circular Computing er certificeret som CO2 neutralt, og det står derudover inde som et bæredygtigt og etisk produkt der er gen-produceret efter ISO 8887: 211 og ISO 9001. Derudover kan det ses som en stor besparelse i IT-budgettet, fordi man typisk sparer op til 40% af prisen i forhold til en ny model.

Du kan læse meget mere om hvordan vi kan være din bedste IT-partner, samt vores mange løsninger lige her.

Bæredygtighed og god økonomi

Circular Computing kan anvendes i mange forskellige virksomheder for at lave mere bæredygtige og ansvarlige tiltag.

Cirkulær økonomi

I Danmark skal vi tage ansvar for at ændre vores forbrugsadfærd, og det gælder både for private og virksomheder. Selvom det kan virke svært at sænke CO2 -udledningen, kan Circular Computing konceptet hjælpe med at skabe en rød tråd når det kommer til bæredygtig og forbrugsmønster. Her skaber vi sammenhæng mellem den cirkulære forretningsmodel miljøbevidsthed ved at reducere det forbrug og spild som man let kan skabe – ligegyldigt hvilken type virksomhed der er tale om.

Ved genproduktion af allerede eksisterende elektronik, kan vi være med til at give det en langt længere levetid, hvilket kan være med til at bevare en lang række ressourcer, der lige så stille forsvinder, fordi meget få elektroniske genstande, for eksempel laptops, bliver genbrugt. Det skal ikke være forbudt at producere nyt, men vi bliver nødt til at blive bedre til at genbruge komponenter og give dem et nyt liv.

 

Genproduceret er ikke det samme som genbrug

Circular Computing laptops findes i mange forskellige “grades”, og i får selvfølgelig den bedste – en standard der svarer til et helt nyt produkt, som taget ud af fabrikken. Vi sørger altid for at leve op til de mange krav der stilles af loven, myndighederne og naturligvis også vores kunder – og det genproducerede produkt leveres i en høj standard, der både er tilfredsstillende funktionelt, men også i sin fysiske stand og udseende. Vi udskifter batteriet, SSD og LCD – nogle af de dele der hurtigt viser slidskader, også ved nyere PC’er.

For at sikre at hvert produkt kan klare at blive brugt professionelt, varer genproduktionen omkring 5 timer, og vi sørger for at gennemgå hele 100 punkter, så vi kan være sikre på at du kan bruge computeren i dit job, helt uden problemer og som om produktet var helt nyt. Circular Computing er altså en oplagt løsning for virksomheder der ønsker at være økonomisk og miljømæssigt bevidste og som vil have et produkt der har mindst dens originale ydeevne – og som naturligvis leveres med 3 års garanti.

Ja tak, jeg vil gerne høre mere om Circular Computing